Genom att bjuda in och samla dina deltagare i Memlin, även för möten som inte sker fysiskt, så får du en helt annan möjlighet till uppföljning och kontinuitet i dina event.

Det mesta bygger man upp på samma sätt som om mötet skulle skett “fysiskt”, men med ett par några smarta funktioner i Memlin förenklar man t.ex. distributionen av länk/url till själva videomötet.

Det finns många sätt man kan välja att dela länken till ett virtuellt event men i detta inlägg går vi igenom tre upplägg.

Dela länken direkt på svarssidan.

1. Börja med att lägga till själva länken under “Grundinformation” -> “Platsinställningar”.

2. Länken lägger du till under “Länk till Online-event”.

3. Gå därefter till “Utökade inställningar” -> “Svarssida” och scrolla ner till “Visa online-länk på svarssida.

4. Ändra denna inställning till “Visa”.

Nu kommer länken synas direkt till höger på svarssidan!

Nackdelen med att dela länken redan på svarssidan är att vissa deltagare kanske inte anmäler sig till själva eventet utan kopierar bara videolänken direkt.

Detta gör att man inte får samma möjlighet till uppföljning efter ett event, t.ex. genom enkäter eller utskick om kommande framtida event.

För att undvika detta så kan man istället välja att dela länken först efter att man skrivit upp sig.

Dela länken genom ett bekräftelsemail

1. Börja med att lägga till Videomöteslänken enligt ovan.

2. Gå till “Utökade inställningar” -> “Svarssida” -> “Visa online-länk på svarssida” och ställ in den till “Visa inte”

3. Bygg sedan upp ditt bekräftelsemail precis som vanligt. Men lägg till länken någonstans i mailet. Använd parametern som heter “Online-event-link”.

Observera:

Om du skall lägga till länken som text i ditt mail så används parametern:

{ONLINE-EVENT-LINK}.

Om du hellre vill dra in en knapp som dina deltagare kan klicka på ska du välja "Knapp för online-event"

Vill du bygga upp det ännu smartare? Inga problem!

Nackdelen med att dela ut länken redan i bekräftelsemailet är att en videolänk oftast inte leder någonstans förrän på själva eventdagen.

En del brukar därför vilja vänta med att dela ut sin videolänk tills en eller några dagar före eventet. Det fixar man enkelt i Memlin!

Dela länken en dag innan eventet!

1. Följ steg 1 och 2 enligt ovan men istället för att lägga till länken i bekräftelsemailet så skriver man helt enkelt bara att “Länken kommer skickas ut 1 dag innan eventet”.

2. Gå därefter till “Bygg” -> “Påminnelse av arrangemanget” och klicka på “Skapa”.

3. Skriv en kort titel på påminnelsen, t.ex. “Här kommer din länk till mötet”.

4. Bygg upp mailet med önskad layout etc. Lägg sedan in länken enligt samma princip som i föregående exempel.

Välj sedan “Skicka automatiskt” -> “Ja” -> “1 dag innan eventet” (eller vad ni önskar).

För att detta skall fungera förutsätter det att man har satt ett startdatum på “Biljetten” för själva eventet. Självklart kan du också välja att inte använda automation utan manuellt skicka ut mailet till rätt segment när tiden kommer.

Klicka på “Spara ändringar”.

Chatta med oss så kan vi visa ännu mer!